Jelenleg 0 termék van a kosárban
 
 
Várjuk hívását: +36 30 2975 000

Ashton

Találatok: 1 - 15 / 15

William Ashton-Taylor 1959-ben, 15 évesen állt be esztergályostanoncként az Alfred Dunhill Ltd műhelyébe. Ahogy a korban szokás volt, hosszú út vezetett addig, amíg valóban pipákat kezdhetett készíteni: kezdetben a műhelyt söpörte, teát vitt a dolgozóknak és persze mindeközben figyelt. A selejtes darabokat összegyűjtötte és szabadidejében kísérletezett - ezt észrevették a mesterek is, akik azonnal látták, hogy az ifjú kollégának komoly tehetsége van a metszéshez. Nagy dícséret volt ez, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Dunhill-nél évtizedeken át dolgozó mesterek számos egyedi kunsztot fejlesztettek ki, melyről nem szívesen mondtak volna le, pláne egy újonc javára. Végül Harry Saigrott döntött úgy, hogy bevezeti a szakma rejtelmeibe Bill Taylor-t. Az ő bizalma végül a többieket is megenyhítette, így Bill megismerhette a világ leghíresebb gyárában dolgozó szakemberek titkait. Az 1980-as években Bill elhatározta, hogy önállósítja magát és céget alapít, amire 1983-ban került végül sor. Már a legelejétől kezdve ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag a legjobb alapanyagokból készült pipák viseljék az  Ashton márkanevet, ami párosult azzal a tudással, amit bő két évtizeden keresztül tanult a Dunhill legjobb mestereitől. Ashton-Taylor szakértelmének köszönhetően saját brit szabadalmat is bejegyzett: technikájának köszönhetően pipái 12-14%-kal könnyebbek, mint a versenytársaié. Bill ragaszkodott ahhoz, hogy ne nagykereskedőkön keresztül, hanem személyesen vásároljon briartömböket - ez olyan kiváltság, ami nagyon kevés pipametsző sajátja. Évente kétszer utazott Olaszországba, ahol különleges kapcsolatot ápolt a briar fűrészmalmok tulajdonosaival, ennek köszönhető például az extra méretű Magnum darabok születése, melyek hatalmas, hibátlan gyökerekből készülnek, s melyek a kezdetek óta kívánt példányai számos nagy gyűjtőnek. Taylor a smooth finisű pipákhoz kalabriai gyökeret használt - ez egy könnyű, de nagyon kemény hanga-típus - és gyakorta élt a gyönyörű, birdeye-erezettel, amiről egyébként az a hír járja, hogy hűvösebb füstöt ad, mint a straight grain erezetű társai. Toszkán briart alkalmaznak a homokfúvott Ashton-okhoz, mivel az anyagnak van egy természetes, mély patinája, ezért is hasonlítják gyakran a Dunhill Shell-sorozatához. A Dunhill gyakorlatilag felhagyott a mély homokfúvásos technikával, az Ashton viszont életben tartja ezt a kialakítást. Az Ashtonok gyártástechnikája lényegében egy 1915-ös módszeren alapul, amit Ashton Taylor fejlesztett tökélyre évtizedek alatt. Miután a briarblokkokba belefúrják a kazánteret, nyolc órán keresztül melegítik azért, hogy tágúljanak. Eztuán további nyolc órán keresztül a fejeket három különböző olajból készült keverékben áztatják. Az eljárás alatt a gyökér sokat felszív ezekből az olajokból. Az áztatást követően a pipafejeket felforrósított sárgaréz csapokra helyezik, s ott tartják hét héten keresztül. Ezalatt az olaj kiválik a briarból és magával hozza nemkívánatos nedveket, maradványokat és egy dióhoz hasonlító alapízt ad a pipának, melyről az Ashton pipák ugyancsak híresek. William Ashton-Taylor 2009. szeptember 16-án hunyt el. Tudását Jimmy Craig-nek adta át, aki folytatja a megkezdett munkát.

GALLWITZ KFT.

1052 BUDAPEST, RÉGI POSTA U. 7-9.

+36 30 2975 000

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nyitvatartás

Gallwitz Szaküzlet
H-P 1300-1800, Sz 1100-1400

Gallwitz Trafik
H-SZ 0800-2200, V 0900-2100

 

Gallwitz facebook Gallwitz rss

Gallwitz nagyobb térképen való megjelenítése

Kedvenceim

A kedvencek használatához bejelentkezés szükséges.